telefonisch bereikbaar van maandag tot vrijdag van 8:00 tot 17:00 uur

tel: 06-81734474

Vergoedingen en tarieven

Vanuit de basisverzekering wordt de dieetbehandeling standaard 3 uur per jaar vergoed, dit zijn ongeveer 4-6 consulten. Daarnaast kan het zijn dat er vanuit een aanvullende verzekering nog extra consulten worden vergoed. De vergoeding vanuit de basisverzekering wordt altijd als eerste aangesproken. Deze vergoeding gaat ten koste van het eventuele openstaande eigen risico. U hoeft geen eigen risico te betalen als de vergoeding van dieetadvies plaatsvindt via de zogenoemde ‘ketenzorg’. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de diagnose diabetes type 2, COPD of CVRM. Kinderen tot 18 jaar betalen geen eigen risico en hierdoor zijn geen kosten aan verbonden.

De consulten bij ons worden rechtstreeks gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar. Wij hebben met alle regionale zorgverzekeraars een contract afgesloten. Bij een aantal verzekeraars zoals de Zilverenkruis, Friesland, CZ, Delta Loyd en Ohra is een verwijsbrief van de huisarts noodzakelijk. Dit is vaak een formaliteit en kan bij uw huisarts aangevraagd worden.

Voor een goede planning is het belangrijk dat je op tijd op de afspraak komt. Wanneer je een afspraak niet kunt nakomen, dien je dit minimaal 48 uur tevoren aan te geven. Dit kan per email, telefonisch, of door een voicemailbericht in te spreken. Afspraken die niet op tijd worden geannuleerd worden in rekening gebracht. Deze kosten worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Niet komen opdagen

intakeconsult

 

75,00 euro

Tarieven

Hieronder leest u de tarieven die gelden

wanneer u geen behandeluren meer vergoed krijgt van uw zorgverzekeraar

Niet komen opdagen 

vervolgconsult

30 min

 

45,00 euro

 Niet komen opdagen vervolgconsult

60 min

 

75,00 euro

Intakegesprek 

(60min. + opstellen individuele voedingsschema)

 

125,00 euro

Vervolgconsult kort 

(30min)

 

45,00 euro

Vervolgconsult

extra kort 

(15 min)

 

20,00 euro

Vervolgconsult

extra lang 

(60min)

 

80,00 euro

Telefonisch- of online consult kort 

(15 min)

 

20,00 euro

Telefonisch- of online intakegesprek 

(60min. + opstellen individuele voedingsplan)

 

125,00 euro

Thuisconsult kort 

(30 min)

 

45,00 euro

Thuisconsult lang

(60 min)

 

80,00 euro